Hirmuista – demareilla ja ammattiliitoilla on havaittu kytköksiä!

Viime päivinä moni on pahoittanut mielensä, kun demareilla ja työntekijäliitoilla on keskinäisiä kytköksiä. Ihan tuntuvat tukevan toisiansa ja ajavan toistensa agendaa. Tämä on järisyttävä tieto, joka on varmaan täysin uusi Suomen poliittisella taivaalla.

Koomisinta on lähinnä se tosiasia, ketkä tätä symbioosia eniten paheksuvat. Erityisesti hallituspuolueemme kokoomus ja keskusta, joilla ei perinteisesti ole mitään kytköksiä esim. Elinkeinoelämän Keskusliittoon tai Suomen Yrittäjiin. Jokainenhan tietää, että he ovat näistä tahoista, näiden mielipiteistä ja arvostuksista täysin riippumattomia.

Joku saattaisi sanoa vanhan totuuden, että "Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin".

Onpa vielä toinenkin asia aiheuttanut julkista pahennusta.

Ammattiliittojen johtajien palkat. Kieltämättä he eivät parhaalla tahdollakaan kuulu vähävaraisten joukkoon. Mutta jos heidän tehtävänsä on ajaa pienituloisten liittolaisten asiaa, niin tekeekö heidän palkkauksensa heidät jääviksi tämän tehtävän hoitamiseen? Olennaisinta on kai kysymys, että onnistuvatko he tehtävässään vai eivät? Maksetaanko heille tyhjästä vai ansiosta? Noilla tuloilla olisi kyllä syytä saada tulosta aikaiseksi.

Mutta entäpä vastavuoroisesti työnantajajärjestöjen , EK:n ja Suomen yrittäjien johtajat? Tuskin kukaan heistä päätyöksensä soppajonossa seisoo. Mutta onko niin, että heidän kohdallansa on vain meriitti, mitä kovempaa palkkaa nauttivat? Ainakaan palkkaus ei tee heistä epäpäteviä tai moraalisesti jotenkin kyseenalaisia omiensa etujen ajamiseen.

Suomi on hivenen outo maa.

Ainakin voisi todeta ison kirjan termein paheksujille ja mielensäpahoittajille, että "ota ensin hirsi pois omasta silmästäsi, sitten näet ottaa pois tikun veljesi silmästä".

Eipä sitten muuta.

ilkkawiio
Sitoutumaton

Kokopäiväinen ja -aikainen työ asettaa edelleen bloggaamiselle ja kommentoinnille omat rajoitteensa. Vapautan kuitenkin jatkossa keskustelufoorumini jokaisella halukkaalle, mutta toivon, että pysytään hyvän maun ja käytöstapojen rajoissa. Itse osallistun ja kommentoin sen mukaan kuin töiltäni ehdin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu